Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 24 oktober 2019
Popcornpanel 24 oktober 2019

Popcornpanel 24 oktober 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

Trouble

Verwend, maar lief hondje vindt vriendjes en een thuis

Naam: Annelies Vossen (70)
Woonplaats: Maastricht

„Voor de verandering een animatiefilm in een bioscoop over het hondje Trouble wiens rijke bazin plotseling overlijdt. De erfgenamen schoppen hem de straat op, maar als blijkt dat ze zonder Trouble niks krijgen ontstaat een klopjacht. De dieren en mensen, zoals de boosaardige eekhoorns en de hondenvanger, komen goed uit de verf en zijn ook voor volwassenen een plezier om naar te kijken. Stuk voor stuk zijn ze prachtig getypeerd. Uiteindelijk ontfermt een arm meisje zich over de hond en vindt hij een liefdevol thuis. Een heerlijke film! Met het geluid op orkaansterkte krijg je echter spontaan een gehoorafwijking.”

 

Portrait of a lady on fire

Een virtuoos meesterwerk vol verlangen en elegantie

Naam: Jons Klaessens (19)
Woonplaats: Pey-Echt

„In de achttiende eeuw wordt kunstenares Marianne opgedragen het huwelijksportret van de jonge edelvrouw Héloise te schilderen. Zij wil niet worden uitgehuwelijkt en poseert niet, dus moet Marianne haar heimelijk observeren. Zo groeit een onmogelijke liefde tussen de twee vrouwen. Een moderne adaptatie van de mythe van Orpheus. Portrait is veruit de beste film van 2019, een meesterwerk vol verlangen en elegantie van de Franse regisseur Céline Sciamma. Sciamma krijgt twee fenomenale optredens uit haar actrices en vormt tableaus van uitzonderlijke schoonheid met haar camera. Een virtuoze film.”

 

Joker

‘Joker’ is de beste film ooit in een superheldenuniversum

Naam: Denis Kurris (34)
Woonplaats: Maastricht

Joker is de beste film die zich ooit in een superheldenuniversum heeft afgespeeld. Een karakter- studie over wat er gebeurt als je iemand met geestesproblemen langzaam naar de rand van de samenleving laat afglijden. Alle lof gaat naar Joaquin Phoenix die de Joker, de aartsvijand van Batman, neerzet zoals nooit eerder iemand dit heeft gedaan, een superheldenkarakter met meerdere lagen. Ik snap waarom Amerikanen denken dat de film tot geweld kan leiden, met vlagen is het erg gewelddadig en bloederig, maar Joker toont een tijdsbeeld van hoe de zaken ervoor staan in de VS. Dan komt deze fictieve prent opeens heel dichtbij.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...