Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 26 september 2019
Popcornpanel 26 september 2019

Popcornpanel 26 september 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

Queen of hearts

Imposant Deens familiedrama met fantastisch acteerwerk

Naam: Harry Abrahams (75)
Woonplaats: Venlo

„Het echtpaar Peter en Anne heeft het uitstekend voor elkaar. Goede banen, fraai huis, leuke dochters. De komst van de lastige puberzoon uit Peters eerste huwelijk, verandert de sfeer. Hij wil niets, en Peter loopt met een schuldgevoel rond. Anne, als advocaat gespecialiseerd in jeugdzorg, moet al haar ervaring aanspreken. Ze bemoeit zich met de jongen, verleidt hem zelfs. Wil ze seks, spanning, macht? Als de jongen overmoedig wordt, treden er spanningen op die hun levens een totaal andere wending geven. Hoe verdedigt een mens zich die zijn bestaan in gevaar ziet komen? Indrukwekkend Deens familiedrama, met fantastisch acteerwerk.”

 

Once upon a time.. in Hollywood

Geen Tarantino-film die iedereen zal kunnen waarderen

Naam: Denis Kurris (34)
Woonplaats: Maastricht

„Een typische Tarantino-film, maar wees gewaarschuwd, dit is niet zijn beste. Een uitgerangeerde Hollywoodacteur (Dicaprio) en zijn stuntman (Pitt) krijgen eind jaren zestig te maken met The Family, oftewel de volgelingen van sekteleider Charles Manson. De eerste twee uur heb je niet nodig om de clou in de laatste twintig minuten te snappen. Ook moet je voorkennis hebben over de sekte van Manson en de Hollywoodmoorden waarbij actrice Sharon Tate en haar vrienden in 1969 gruwelijk om het leven kwamen. In deze prent wordt geweldig geacteerd, maar dit is geen film die iedereen zal kunnen waarderen.”

 

It: Chapter Two

Tweede It-film is niet perfect, maar best goed geslaagd

Naam: Grace Vroomen (22)
Woonplaats: Sittard

„De druk voor dit tweede deel was erg hoog na het succes van de eerste film. De film is niet perfect, maar best goed geslaagd. Hoewel deze It bijna drie uur duurt, voelt de film niet heel lang of traag aan. Juist niet. Soms had ik het gevoel dat er alsnog gejaagd werd bij een aantal emotionele scènes. Ik vond het mooi dat schrijver Stephen King zelf ook een rolletje heeft en dat een personage in de film deels op hem geïnspireerd is. Erg vaak ben ik niet geschrokken tijdens het kijken van de film, maar ik schrik dan ook niet zo snel. Persoonlijk vind ik dat het verhaal nu wel is afgerond, maar je weet nooit wat de makers nog van plan zijn.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...