Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 28 februari 2019
Popcornpanel 28 februari 2019

Popcornpanel 28 februari 2019

In dit popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film...

 

The Favourite

Veelzijdige Colman speelt op knappe wijze Queen Anne

Naam Grace Vroomen
Leeftijd 21
Woonplaats Sittard

„Dit is echt een goede film en ik ben natuurlijk zeker niet de enige die dit vindt. De kritieken waren goed en Olivia Colman heeft met haar rol als Queen Anne een Oscar gewonnen. Het lijkt me moeilijk om dat karakter te spelen, iemand die depressief was en op momenten zeer breekbaar, terwijl ze een seconde later opeens kon omslaan en beslissen dat je leven niks meer waard is. Het laatste shot in The Favourite vond ik erg krachtig. In de blik van Queen Anne zie je ondanks alle ellende en lichamelijke ongemakken dat zij nog altijd de machtige koningin is. Ik heb er alle vertrouwen in dat Colman ook in The Crown sterk zal zijn, ze is een veelzijdige actrice.”

 

Cold War

Cold War is een sterke film met een indrukwekkend slot

Naam Harry Abrahams
Leeftijd 75
Woonplaats Venlo

„Als de musicus Wiktor de jonge zangeres Zula ontmoet, vallen ze als een blok voor elkaar, hoewel de verschillen groot zijn. De jaren vijftig vinden beiden in het communistische Polen zó benauwend, dat ze naar het Westen willen vluchten. Hij komt uiteindelijk in Parijs terecht, maar zij waagt de sprong nog niet. Zo zal het jarenlang gaan: hartstochtelijk zoeken ze elkaar op, om na enige tijd door het lot, de politiek of ruzie gescheiden te worden. Sentimenteel wordt Cold War nooit omdat regisseur Pawel Pawlikowski een zakelijke verteltrant hanteert die deze zwart-witfilm wat op een documentaire doet lijken. Sterke film met een indrukwekkend slot.”

 

The Prodigy

Clichés van horrorfilms zorgen voor goede schrikmomenten

Naam Denis Kurris
Leeftijd 34
Woonplaats Maastricht

„Kinderen die eng doen, zijn een cliché in horrorfilms, maar wel een cliché dat zo goed als altijd werkt, kijk maar naar films zoals The Omen en The Exorcist. In The Prodigy is het een jongetje dat bezeten is van een boze kracht en ook hier werkt bovenstaand cliché weer uitstekend. Deze film is met momenten oprecht eng, zowel op een psychologische manier als op bloederig slasher-gebied. Vernieuwend zijn horrorfilms allang niet meer, maar dat mag de gruwelpret niet drukken; het spreekwoord zegt ‘beter goed gestolen, dan slecht zelf verzonnen’; The Prodigy is hier een voorbeeld van en dat zorgt voor enkele goede schrikmomenten.”

 

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...