Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 28 maart 2019
Popcornpanel 28 maart 2019

Popcornpanel 28 maart 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

Destroyer

Karakterstudie van een door het leven getekend persoon

Naam Denis Kurris
Leeftijd 33
Woonplaats Maastricht

„Je kunt het al op de filmposters van Destroyer lezen - ‘Nicole Kidman, zoals je haar nog nooit hebt gezien’ - en dat is de spijker op de kop. Niets kan je voorbereiden op hoe deze prachtige actrice voor de film Destroyer is veranderd in een haast mannelijk, door het leven getekend personage.

Kidman speelt Erin, een detective die een kleine twintig jaar geleden een undercoveropdracht heeft gedaan. De wonden van deze opdracht lopen als een rode draad door haar leven. Destroyer is geen snoeiharde actiefilm, maar een karakterstudie van een door het leven getekend persoon, subliem vertolkt door een Oscarwaardige Nicole Kidman.” 

Bron: De Limburger

 

Pájaros de Verano

Teloorgang van oude waarden in een inheemse gemeenschap

Naam Annelies Vossen
Leeftijd 70
Woonplaats Maastricht

„Noord-Colombia, rond 1965. In een weids en zanderig landschap (over)leeft de kleine, maar hechte stam Wayúu het barre bestaan met behulp van oeroude rituelen, strakke regels en respect, en met de kracht van voorgevoelens en dromen. Bedreigingen in de vorm van drank, drugs en geld komen zowel van binnenuit als van buitenaf. Dat wordt in deze film gaandeweg wel duidelijk. Je voelt de machteloosheid van de stammoeder, die probeert te redden wat er te redden valt. Ook al doen sommige mensen hun best om het juiste te doen, het werkt niet altijd. En dat is een treurige boodschap die lang in je hoofd blijft hangen, verpakt in een beeldschone film.”

 

Vice

De ietwat sympathieke noot naar Cheney is onvergeeflijk

Naam Jons Klaessens
Leeftijd 19
Woonplaats Pey-Echt

Vice portretteert oud-vicepresident Dick Cheney en hoe zijn klim naar de top ten koste ging van privacywetten, het milieu, Irak en over de rug van zijn eigen dochter. Cheney wordt neergezet als het monster dat hij is, tegelijkertijd is de film zo rommelig dat hier niks van overblijft. Gruwelijkheden worden gecombineerd met flauwe grappen en de editing is vreselijk irritant. Erger nog, Vice is extreem neerbuigend naar ons, het ‘achterlijke’ volk dat dit allemaal niet doorhad. Het acteerwerk van Christian Bale en de make-up zijn fantastisch, maar de film eindigt op een ietwat sympathieke noot naar Cheney. Dat vooral is in mijn ogen onvergeeflijk.”

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...