Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 28 november 2019
Popcornpanel 28 november 2019

Popcornpanel 28 november 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

Parasite

Economische ladder door ‘Parasite’ tot splinters geslagen

Naam: Jons Klaessens (19)
Woonplaats: Pey-Echt

„De werkeloze familie Kim heeft het zwaar in haar kelderwoning, totdat zoon Ki-woo erin slaagt een baantje bij de steenrijke familie Park te bemachtigen. Al snel zijn de sluwe Kims in hun rijke leven geïnfiltreerd, maar dan stuiten ze zelf op een geheim. Bong Joon-Ho’s nieuwe kaskraker Parasite is een satirische thriller waarvan iedereen kan genieten. Het heeft vlijmscherpe galgenhumor en zinderende optredens van de cast, maar het is vooral een woedekreet tegen de meedogenloosheid van het kapitalisme. De economische ladder, vrij letterlijk gevisualiseerd door Bong, wordt door Parasite finaal tot splinters geslagen.”

 

Judy

Hartverscheurende zwanenzang van een grote ster

Naam: Annelies Vossen (70)
Woonplaats: Maastricht

„Judy Garland kennen we vooral van The Wizard of Oz. Wat in Judy over haar laatste jaren duidelijk wordt, is dat ze van jongs af aan niets had in te brengen. Verknipt door haar sterrenstatus, ongelukkig, naïef, onzeker, eenzaam, irritant: Renée Zellweger toont het allemaal in wellicht haar beste acteerprestatie ooit. Altijd te laat, te veel slechte huwelijken, te veel sigaretten, drank en pillen, gebrek aan geld. Het gezicht van een begeleidster spreekt boekdelen; ergernis en medelijden wisselen elkaar af. Maar aan Judy, kapotgemaakt door Hollywoodbazen en managers, kun je geen hekel krijgen. Wat een treurig leven!”

 

Frozen 2

Tweede ‘Frozen’ spectaculair en innemender dan deel één

Naam: Denis Kurris (34)
Woonplaats: Maastricht

„In 2013 draaide de eerste Frozen-film van Disney in de bioscoop en de computeranimatiefilm werd een doorslaand succes bij kinderen en volwassenen. Nu draait Frozen 2 eindelijk in de bioscoop en wat is deze film het wachten waard geweest! Mooi om te zien is dat de inmiddels bekende karakters wat ouder zijn en het verhaal volwassen elementen en veel diepgang heeft. Dit keer gaat het om ijskoningin Anna die op ontdekkingstocht gaat met haar zus Elsa om te ontdekken waar haar krachten vandaan komen. De film is spectaculair en nog innemender dan deel één. Minpunt is dat een muzikale topper zoals Let it go ontbreekt.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...