Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 3 oktober 2019
Popcornpanel 3 oktober 2019

Popcornpanel 3 oktober 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

Parasite

Hoe minder je bij aanvang weet, hoe meer je geniet

Naam: Elian Bruijnesteijn (23)
Woonplaats: Leuven (B)

„De nieuwe film van de Zuid-Koreaanse regisseur Joon-Ho Bong (Okja, Memories of Murder). Normaal vertel ik nu op een korte, bondige manier waar de film over gaat, dit keer slaan we dat lekker over. Hoe minder je bij aanvang weet hoe meer je geniet. Ik vind dit zo belangrijk omdat het voor mij tot nu toe de beste film van 2019 is. Op een creatieve manier weet Bong de spanning erin te houden. Hij zorgt dat je als kijker opgeslokt wordt in dit absurde, maar toch geloofwaardige verhaal. Niet alleen is de film erg entertaining, hij is ook intelligent, heeft verschillende lagen en dwingt de kijker om na te denken. Kortom: kijken!”

 

Dolor y Gloria

Knap gereconstrueerde terugblik op een creatief leven

Naam: Annelies Vossen (70)
Woonplaats: Maastricht

„Dit ‘zelfportret’ van regisseur Almodóvar begint met zijn situatie in het heden. Hij heeft last van allerlei kwalen en komt maar moeilijk tot werken. Een van zijn vroege films is gerestaureerd en daarvoor mag hij met de hoofdrolspeler de presentatie doen. Die heeft hij vanwege ruzie al dertig jaar niet meer gezien. In flashbacks zien we hoe een en ander is gegaan in zijn leven. Het mooiste aan deze film zijn de dialogen met zijn geliefden, de kwetsbaarheid en de pijnlijke waarheid die hij aan het einde van zijn leven onder ogen moet zien; zonder wrok en met een zekere melancholie accepteren dat het zó was en niet anders.”

 

Ad Astra

Combinatie van emoties in klinische omgeving interessant

Naam: Bram van Os (21)
Woonplaats: Roermond

„Brad Pitt, James Gray (regisseur van onder andere The Lost City of Z) en een sci-fi drama, een combinatie waardoor ik met veel zin en hoge verwachtingen de bioscoop bezoek. Terwijl de film zich afspeelde wist ik niet goed wat ik ervan vond of wat ik ermee moest. Ondanks dat er vanuit visueel oogpunt niets op aan te merken is, ontbreekt de spanning, het onverwachte en is het een tikkeltje melodramatisch. Maar hoe vaker ik terugdenk aan de film hoe meer ik hem ga waarderen. Voornamelijk de combinatie van emotie in de klinische omgeving is erg interessant en zorgt tegelijkertijd voor de verwarring.”

 

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...