Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 31 januari 2019
Popcornpanel 31 januari 2019

Popcornpanel 31 januari 2019

Popcornpanel

 

Woman at war

Ecoterrorisme en moederschap in vermakelijke komedie

Naam Annelies Vossen
Leeftijd 70
Woonplaats Maastricht

„Het prachtige landschap van IJsland dient als decor voor deze licht absurdistische film. De activiste Halla strijdt in haar eentje tegen een milieubedreigende industrie. Dat levert spannende achtervolgingsscènes op, met drie droogkomische hoempapamuzikanten als muzikaal behang op de achtergrond. Ook heel grappig is de man die telkens in haar plaats gearresteerd wordt. Halla raakt van haar stuk als ze plotseling te horen krijgt dat ze een Oekraïens meisje kan adopteren. Is het actievoeren te combineren met het moederschap? De creatieve en wat gemakkelijk bedachte afloop doet aan deze energieke, warme film gelukkig nauwelijks afbreuk.”

Bron: De Limburger

 

Long Day’s Journey Into Night

Een levensechte droom die aanvoelt als een belevenis

Naam Bram van Os
Leeftijd 20
Woonplaats Roermond

„Regisseur Bi Gan zorgt ervoor dat werkelijkheid en fictie samensmelten in een poëtisch verhaal waarin een man terugkeert naar zijn geboortedorp. De kijker wordt meegenomen in een dwaling door gedachten en herinneringen van de hoofdpersoon, op zoek naar de vrouw waarvan hij houdt. Het eerste uur van de film heeft iets weg van een detective, waarin de man op zoek gaat naar antwoorden op vragen uit zijn verleden. Het tweede deel van de film bestaat uit een vijftig minuten durende long take in 3D. Waardoor je wordt meegenomen in een levensechte droom, die aanvoelt als een belevenis in plaats van een film.”

 

Fire

Erg interessant materiaal, maar toch stelt film teleur

Naam Elian Bruijnesteijn
Leeftijd 23
Woonplaats Leuven (B)

„De documentaire Fyre vertelt het verhaal achter de schermen van het Fyre Festival en alle illegale zaken die hierbij kwamen kijken. Billy McFarland wilde zijn bedrijf promoten door dit ‘luxe festival’ te organiseren. Om de doelgroep te bereiken betaalde hij influencers, mensen met veel volgers op sociale media, om dit festival te promoten en dit bleek ongelooflijk succesvol. Luxe strandvilla’s, celebrity chefs, vippakketten, van alles werd beloofd en er was veel interesse. Achter de schermen ging alles compleet de mist in. Hoewel het materiaal erg interessant is, stelt de film wat teleur. Vaak valt het in herhaling en voelt het alsof ze de anderhalf uur vol wilden krijgen.”

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...