Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 31 oktober 2019
Popcornpanel 31 oktober 2019

Popcornpanel 31 oktober 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

Diego Maradona

Documentaire Maradona: beroemd zijn is verschrikkelijk

Naam: Harry Abrahams (76)
Woonplaats: Venlo

„Omdat hij vanaf zijn vijftiende zijn ouders en zussen moest onderhouden, ontwikkelde Diego Maradona twee persoonlijkheden: Diego is de goedlachse, onzekere jongen uit een sloppenwijk, Maradona de briljante, spijkerharde, onaangename voetballer. De documentaire draait om de zeven jaren in Napels waarin hij de club AS Napoli twee landskampioenschappen schenkt en de bevolking hem als God ziet. Massahysterie en cocaïneverslaving maken hem afhankelijk van de Camorra. Altijd zijn er mensenmassa’s, journalisten, camera’s. De suggestieve beelden van regisseur Asif Kapadia en de medewerking van Maradona en zijn naasten leiden tot één conclusie: beroemd zijn is verschrikkelijk.”

 

Hustlers

Zoveelste romcom met wulpse Jennifer Lopez? Nee hoor!

Naam: Denis Kurris (34)
Woonplaats: Maastricht

„Jennifer Lopez speelt in Hustlers een stripper wier leven als grootverdiener in de nachtclubscene verandert ten tijde van de financiële crisis. Ze krijgt het idee om te gaan stelen van de rijken en dat te geven aan de armen, maar zoals we inmiddels allemaal wel zullen weten, heeft deze ideologie ook een keerzijde. Eerst dacht ik dat dit de zoveelste suffe, romcom J. Lo-film zou zijn, waarin zij gewoon wat wulps door de scènes zou paraderen, maar niet is minder waar. Hustlers is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en deze film is wel degelijk serieus, eindigend in een pakkend dat-had-ik-niet-zien-aankomen-einde. Chapeau Jenny, fijn je weer terug te hebben als actrice!”

 

Maleficent 2

Verwarrende Disneyfilm met de altijd fijne Angelina Jolie

Naam: Grace Vroomen (22)
Woonplaats: Sittard

„Toen ik uit de bioscoopzaal kwam, wist ik niet wat ik nou van deze film moest vinden. Je verwacht een leuke, luchtige Disneyfilm, maar krijgt af en toe echt heftige en gewelddadige scènes tussen Maleficent (Angelina Jolie) en evil queen Ingrith (Michelle Pfeiffer). Veel personages gaan op gruwelijke wijze dood en soms doet dat zelfs aan de gaskamers in de oorlog denken. Ze worden hier gedood door glitters en bloemen, maar dan nog lijkt me dat niet geschikt voor kinderen. Aan het eind zitten er dan weer komische elementen in. Dat maakt dit tweede deel verwarrend, niet gebalanceerd en niet luchtig. Al blijft het fantastisch om Angelina Jolie weer eens in een film te zien.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...