Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 4 april 2019
Popcornpanel 4 april 2019

Popcornpanel 4 april 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

Film ‘Captain Marvel’

Hoe twee buitenaardse rassen met elkaar in gevecht zijn

Naam Mandy Frankenreiter
Leeftijd 27
Woonplaats Kerkrade

Captain Marvel is een compleet nieuw superheldenverhaal waarin een vrouw de hoofdrol speelt. De film speelt zich af in de jaren negentig en laat zien hoe twee buitenaardse rassen met elkaar in gevecht zijn op aarde. Captain Marvel, ofwel Carol Danvers, probeert met al haar macht dit gevecht te stoppen en komt gedurende die reis steeds meer over zichzelf te weten. Danvers blijkt een enorm machtige superheld te zijn, hoewel je in de film enkel nog maar het topje van de ijsberg ziet. We weten overigens allemaal dat deze superheld onderdeel uitmaakt van The Avengers – Endgame dus dat belooft veel goeds voor 2019!”

 

Film ‘Arctic’

Misschien wel de meest invoelbare survivalfilm ooit

Naam Ton van der Eerden
Leeftijd 69
Woonplaats Selfkant-Schalbruch (D)

Arctic is misschien wel de meest invoelbare survivalfilm ooit. Minimale cinema, zonder romantiek, stunts of dialogen. Een kansloze survival in extreme kou, lijkt het. Zinderend spannend. Een geweldig acterende Mads Mikkelsen wacht op hulp. Bij zijn gecrasht vliegtuig en het door hem uitgegraven S.O.S. Een te hulp geschoten helikopter crasht ook, een jonge vrouw overleeft dit. Ze blijft de hele film bewusteloos, maar motiveert hem extra: dus neemt hij haar mee op zijn tocht. Uitzichtloos, lijkt het. Niet doodgaan is de boodschap. We horen hijgen, kreunen, kraken van de sneeuw, gieren van de storm en het gebrul van een ijsbeer.”

 

Film ‘Captain Marvel’

Al twee keer naar super leuke film ‘Captain Marvel’ geweest

Naam Grace Vroomen
Leeftijd 21
Woonplaats Sittard

„Ik heb de film al twee keer gezien en vind hem superleuk. Dat een vrouw - Brie Larson - de hoofdrol speelt, vind ik tof. Haar acteerwerk is goed en in haar spel zitten veel grapjes. Dat is fijn, omdat veel vrouwen in zulke films een black widow-syndroom hebben waarbij alles vooral serieus moet zijn. Het hoofdpersonage is hier juist opvliegend. Ze krijgt vaak te horen dat ze niet sterk genoeg is, te emotioneel en beter kan stoppen maar zij heeft daar geen boodschap aan en gaat gewoon door. Captain Marvel is misschien niet baanbrekend, maar de formule achter de films blijft goed. Het hoogtepunt is Goose, de super leuke kat van Captain Marvel.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...