Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 4 juli 2019
Popcornpanel 4 juli 2019

Popcornpanel 4 juli 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

Annabelle comes home

Griezelfilm over pop Annabelle niet uniek maar wel spannend

Naam: Harry Schiffelers (58)
Woonplaats: Kerkrade

„Deze griezelfilm is de zevende film in het Conjuring-universum, een serie gebaseerd op zaken die de echtelieden Warren gedurende hun loopbaan als onderzoekers van het occulte hebben behandeld. Annabelle is een pop die fungeert als geleider van geesten. Aan het begin van de film wordt zij veilig opgeborgen in het rariteitenkabinet bij de Warrens thuis. Een nieuwsgierige tiener laat haar echter ‘vrij’ met alle nare gevolgen van dien. De film kent een knappe spanningsopbouw doordat de makers allerlei, verder niet zo originele, schrikmomenten op een slimme manier aan elkaar rijgen. Zonder een druppel bloed te laten vloeien. Niet uniek, wel spannend.”

 

Aladdin

Afbreukrisico enorm, maar resultaat ‘Aladdin’ mag er zijn

Naam: Marc Vervuurt (25)
Woonplaats: Venlo

„Na Belle en het Beest en Dumbo is Aladdin de volgende klassieke Disney-animatiefilm waarvan een live-action variant gemaakt wordt. Het afbreukrisico van het opnieuw verfilmen van klassiekers als deze is natuurlijk enorm, maar het resultaat mag er (verrassend genoeg) wezen: de film vindt een juiste balans tussen het vermaken van de nieuwe generatie en het vasthouden aan elementen die de oude film succesvol maakten. Will Smith geeft de Geest (in de animatiefilm vertolkt door wijlen Robin Williams) een nieuwe, eigen draai, en is hiermee op zijn eigen manier een waardig vervanger. Friend Like Me en Prince Ali zijn muzikale hoogtepunten.”

 

Rocketman

Taron Egerton vertolkt Elton John op vlekkeloze wijze

Naam: Pieter Jaspers (29)
Woonplaats: Meijel

„Het lijkt onvermijdelijk dat er vergelijkingen getrokken worden tussen het muzikale kassucces van eerder dit jaar, Bohemian Rhap­sody, en deze nieuwe biopic van nóg een flamboyante rockster die worstelt met faam, drank, drugs en zijn seksualiteit. Het verschil zit het hem in de uitvoering: Rocketman is veel meer een traditionele musical, met zang, dans, en hier en daar wat fantasie-elementen. Ben je allergisch voor musicals, dan blijf je echt beter thuis. Toch: de songs en dansacts vertragen het verhaal allerminst. Taron Egerton in de hoofdrol vertolkt Elton John op vlekkeloze wijze, en de kostuumafdeling pakt uiteraard groots uit.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...