Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 5 september 2019
Popcornpanel 5 september 2019

Popcornpanel 5 september 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

The Matrix: 20th Anniversary

The Matrix’ na twintig jaar relevanter dan ooit

Naam: Vince Christiaans (29)
Woonplaats: Beek

„Na 20 jaar is The Matrix terug in de bioscopen. Voor 1999 waren films over hackers vooral het domein van onzinnige pulp als The Lawnmower Man en Hackers. Dat veranderden de Wachowskis door hun film The Matrix te voorzien van een interne logica en filosofie. Ingewikkelde thema’s worden gepresenteerd in korte dialogen of visuele metaforen. Qua stijl is The Matrix een typisch product van de jaren negentig. Toch weerklinken de vragen over onze realiteit nog harder in een wereld vol sociale media en fake news. Het zorgt voor een nalatenschap waar zelfs twee teleurstellende vervolgen geen afbraak aan kunnen doen.”

 

De Patrick

Een aangenaam trage film over Patricks verdwenen hamer

Naam: Ton van der Eerden (70)
Woonplaats: Selfkant-Schalbruch (D)

De Patrick is een Vlaamse film vol zwarte humor waarin we vertederd naar de autistische Patrick kijken. Hij assisteert zijn blinde moeder en verzwakte vader die een naturistencamping beheren. Houtbewerken is zijn grote passie. Als vader sterft, blijkt ook hamer-4 verdwenen te zijn. Hij rouwt, allereerst om het verlies van die hamer. Op zoek hiernaar stuit hij op eigenaardig manoeuvrerende bewoners. Absurde situaties ontstaan. Bij dit alles blijft Patrick fier overeind. De film is aangenaam traag, mooi ingekleurd en nergens plat. Stiltemomenten zijn er om acteur Kevin Janssens te bewonderen. Overtuigende film.”

 

Once Upon a Time… in Hollywood

Een liefdesbrief van Tarantino aan het oude Hollywood

Naam: Joost Staaks (29)
Woonplaats: Maasbree

„Voormalig succesvol tv-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn stuntman Cliff Booth ( Brad Pitt) proberen opnieuw succes te vinden in de jaren zestig. Terwijl Rick acteert en Cliff klusjes rond het huis klaart, geeft regisseur Quentin Tarantino wederom een eigen draai aan beruchte gebeurtenissen in de geschiedenis. De setting is net zo fantastisch als de karakters, zo weten ze het roerloze en langdradige middenstuk goed te maken. Het geweldige acteerwerk zorgt voor een filmervaring om van te genieten. Dit is een liefdesbrief van Tarantino aan het oude Hollywood.” 

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...