Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 7 november 2019
Popcornpanel 7 november 2019

Popcornpanel 7 november 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

Doctor Sleep

Redelijk overtuigend vervolg op horror classic ‘The Shining’

Naam: Elian Bruijnesteijn (24)
Woonplaats: Leuven (B)

„Het vervolg op de horror classic The Shining van Stanley Kubrick. Hoewel gebaseerd op bestaand materiaal van Stephen King is het riskant om een vervolg te maken op een film die al bijna veertig jaar geprezen wordt. Regisseur Mike Flanagan doet dit redelijk overtuigend. Doctor Sleep bevat niet de suggestiviteit en het claustrofobische dat The Shining zo speciaal maakt, maar heeft een toegankelijker verhaal, sterk acteerwerk en de juiste hoeveelheid spanning. De film had korter mogen zijn en, hoewel vaak erg leuk, zijn er te veel easter eggs (hints) en verwijzingen naar de eerste film waardoor het een gimmick wordt.”

 

Gemini Man

Met actie volgepakte thriller waarin het verhaal tekortschiet

Naam: Bram van Os (21)
Woonplaats: Roermond

„Regisseur Ang Lee (van onder andere Life of Pi) heeft wel eens vaker laten zien dat hij op visueel vlak meer te bieden heeft dan de gemiddelde regisseur en bij Gemini Man gaat hij weer een stap verder. In de met actie volgepakte thriller volgen de beeldjes (zestig of honderdtwintig frames per seconde) zich snel achter elkaar op. Dat zorgt voor een haarscherpe kwaliteit en een levensechte bioscoopervaring. Het jammere is dat het verhaal juist tekortschiet in nieuwe ideeën en allesbehalve innovatief is. Wat de vraag oproept: in hoeverre is een film goed als het verhaal zoveel onderdoet voor het visuele aspect?”

 

Portrait de la jeune fille en feu

Twee uur lang genieten van een kleinschalig drama

Naam: Ton van der Eerden (70)
Woonplaats: Selfkant-Schalbruch (D)

„Een weergaloos geacteerd en gefilmd kleinschalig drama dat zich afspeelt aan de kust van Bretagne in 1770. Over Marianne (schilderes) en Heloïse, dochter van een barones. Heloïse wordt uitgehuwelijkt, aan Marianne de taak om haar daarom heimelijk te portretteren. Marianne moet zich dan voordoen als een soort gezelschapsdame die met haar langs de kust wandelt. Kansen om te observeren te over! Ze werpt veel steelse blikken naar Heloïse, die dat niet ontgaat. Een zinderende liefde tussen vrouwen is het gevolg. Een liefde van korte duur helaas, met prachtige intieme beelden. Twee uur lang genieten, ook van de acteerprestaties van Haenel en Merlant.”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...