Skip to Content Skip to Index Page
Popcornpanel 9 mei 2019
Popcornpanel 9 mei 2019

Popcornpanel 9 mei 2019

In het Popcornpanel bespreken lezers hun opvallendste film

 

On the Basis of Sex

Fraaie biopic over een schijnbaar ongelijke strijd

Naam Harry Abrahams
Leeftijd 75
Woonplaats Venlo

„In het Engels betekent sex ook sekse. En de jonge, briljante juriste Ruth Bader Ginzburg weet uit ervaring hoe het voelt als je keer op keer, vanwege je sekse, geweigerd wordt door advocatenkantoren. In de jaren vijftig hoorde een getrouwde moeder met een kind thuis te zijn, haar man verdiende het geld wel. In talloze wetten werd deze ongelijkheid bekrachtigd. Ginzburg (Felicity Jones) gaat een schijnbaar ongelijke strijd aan tegen een mannenbolwerk van rechters, juristen en politici. De uitvoerige juridische discussies zullen niet iedereen bevallen, niettemin toont deze fraaie biopic hoe ver je kunt komen als je van je gelijk overtuigd bent.”

 

Avengers: Endgame

Superheldenfilm uitgemolken en dertien in een dozijn

Naam Denis Kurris
Leeftijd 34
Woonplaats Maastricht

„Wanneer je een ware kenner bent van de Marvel-stripboeken en je hebt alle films gezien die voorafgingen aan Avengers: Endgame, zul je de beste drie uur en twee minuten van je leven hebben met deze prent. Maar is voorgaande niet het geval of wilde je gewoon een coole, avondvullende film zien, dan kan het zijn dat je geradbraakt en ontgoocheld uit de bioscoop komt. Want hoewel Avengers: Endgame prachtig is gemaakt, blijft het een uitgemolken dertien-in-een-dozijnsuperheldenfilm die nergens boven het gemiddelde uitschiet. Het kan ook zijn dat ik gewoon superhelden- en tove-naarsmoe ben en dat het nu tijd is voor films met échte inhoud...”

 

Shazam

Heerlijk dat superhelden alles in anderhalf uur oplossen

Naam Grace Vroomen
Leeftijd 21
Woonplaats Sittard

„Dit is een van de sterkste films van DC Comics. Je merkt dat het bedrijf de formule van Marvel overneemt, door veel humor in de film te stoppen. Ook speelt de film met het stereotiepe beeld van superhelden. Er blijkt goed geld te verdienen aan deze films, de ene na de andere verschijnt. Ik kijk ze allemaal. Heerlijk om even te ontsnappen uit onze wereld vol ongelijkheid en onzekerheid over de toekomst. Als één iemand, of een groepje, met bijzondere krachten problemen in anderhalfuur weet op te lossen, is dat heel mooi en hoopvol. Er wordt gewerkt aan een tweede deel. Gelukkig, want de twist aan het eind heeft me nieuwsgierig gemaakt!”

Bron: De Limburger

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...