Skip to Content Skip to Index Page
Boekentips
Boekentips

Boekentips

De leukste boeken voor jong en oud

Je hebt al een aantal films en/of series op Netflix gekeken, bloemetjes getekend, of al een beetje in de tuin gespeeld. En wat ga je dan doen? Natuurlijk een goed boek lezen! Lekker op de bank, met een boek op je schoot, of op je tablet. Hieronder tien leuke (nieuwe) Nederlandse boeken. Veel leesplezier!

Herman Koch: Finse dagen
Een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven.

Pieter Cramer, Frans Bevers: Pijn in het peloton
Dit boek is een hommage aan de soms onvoorstelbaar hoge pijngrens waarover wielrenners beschikken, het doorzettingsvermogen om het doel te bereiken en het geloof om altijd weer beter terug te komen.

Lars Deltrap: Wat Mick zag
Mick en Hannah gaan een weekend logeren in de Ardennen. In het hotel ziet Mick allerlei vreemde dingen gebeuren. Zo gedragen sommige hotelgasten zich wel heel raar en verdwijnen er niet ook nog spullen? Vanaf 7 jaar.

Nicky Pellegrino: Terug naar Villa Rosa
Nu Stella geen werk meer heeft en er niks meer is dat haar in Londen houdt, huurt ze voor een paar maanden het huis van een mysterieuze Italiaan. Maar ze wordt wel steeds nieuwsgieriger naar de eigenaar van Villa Rosa.

Mensje van Keulen: Ik moet u echt iets zeggen
Een vrouw wil scheiden, een andere vrouw neemt wraak op haar bedlegerige echtgenoot en een moeder van een moorddadige zoon doet een verrassend beroep op de rechter. 'Horror en huiselijkheid' is een delicate combinatie die het werk van de schrijfster wel typeert.

Marjon Hoffman: Floor breekt door
Weer 14 hilarische regels van Floor! Waarin Floor bij het rest-groepje wordt ingedeeld bij turnen, in plaats van bij de talenten-groep. En ze breekt door als vlogger, tot grote woede van Kees. Ze ontdekt ook dat je altijd een slimme list moet verzinnen als je ouders ineens willen verhuizen naar een krakkemikkige boerderij... Vanaf 10 jaar.

Femke Tomberg, Madelijn Strick, Ap Dijksterhuis: Tussen je oren
Madelijn Strick en Ap Dijksterhuis zijn allebei psycholoog. Ze werken op de universiteit. Madelijn doet onderzoek naar humor en Ap doet onderzoek naar geluk. Dit fantastische boek leert je alles over wat mensen doen, wat ze denken en wat ze voelen. Vanaf 9 jaar.

Pascal Engman: Vuurland
Een exclusieve horlogezaak in Stockholm wordt overvallen, maar er verdwijnen geen horloges. Niet veel later worden er een paar rijke Zweedse zakenmannen ontvoerd en in Zuid-Amerika vindt een omvangrijke orgaanhandel plaats.

Jeff Kinney: Het leven van een allerbeste vriend
Dit boek is het eerste deel van de grappige serie 'Het leven van een allerbeste vriend'. Dit boek is erg leuk voor fans van 'Het leven van een Loser'. Het boek gaat over Theo die het levensverhaal heeft opgeschreven van zijn beste vriend Bram. Theo beleeft allerlei avonturen met Bram. Vanaf 10 jaar.

                   

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...