Skip to Content Skip to Index Page
Een happy hond met thuiswerken
Een happy hond met thuiswerken

Een happy hond met thuiswerken

Een happy hond met thuiswerken

Een groot deel van Nederland werkt voor zover het kan vanuit thuis. Werken vanuit bed, met de pyjamabroek aan de keukentafel of een tijdelijk thuiskantoor is ingericht. We zien de meest uiteenlopende varianten voorbij komen. Thuis werken klinkt natuurlijk in eerste instantie hartstikke fijn, echter neemt het ook een aantal nadelen met zich mee.

Hoe houd ik in godsnaam mijn huisdier tevreden als ik de hele dag achter mijn computer gekluisterd zit? Ik ben geen Nederlandse versie van ‘The Dog Whisperer’ of ‘doctor Pol’, dus wetenschappelijk verantwoord is mijn advies van geen kant. Maar misschien kan ik jullie wel een handje helpen hoe je thuis werken en huisdier knuffelen het beste kunt combineren.


Laat ik eerst even kort mijn thuissituatie omschrijven. Op een zeer onrepresentatieve wijze zit ik net zoals vele Nederlanders de hele dag achter mijn computer. Nola, een zesjarige eigenwijze Boomer werkt al heel haar leven thuis. Het feit dat nu opeens veel meer en langer mensen over de vloer zijn, is voor haar natuurlijk net Kerstmis. Meer koekjes, meer spelen en meer wandelen. Deze aandacht geven lukt alleen niet altijd als je zelf hard aan het werk bent. Dit zijn de oplossingen die ik gevonden heb om Nola zoveel mogelijk kwispelend door de dag kan laten lopen:

1. Een lange wandeling
Dat je thuis werkt betekent niet dat je de hele dag op de stoel of bank moet blijven zitten. Zeker nu het zonnetje ons steeds meer verwent is een lekkere wandeling perfect om je hoofd even te legen en de hond kan zijn energie kwijt. Pak dat half uurtje pauze om samen zuurstof te happen. Voordeel: na een flinke wandeling ligt je geliefde viervoeter gegarandeerd het eerste uur (als je geluk hebt) plat in de mand.

Ps. Maak van het wandelen quality time met z'n tweetjes. Maak er geen groepswandeling van. Natuurlijk moeten we met z'n allen afstand blijven houden.

2. Koekjes, heel veel koekjes
Een huisdier gaat vaak heel snel lijken op zijn baasje. Ben jij een snoepert, dan is je huisdier dit hoogstwaarschijnlijk ook. Speciaal voor deze thuiswerkdagen heb ik een grote bak met (droge)hondenkoekjes gekocht. Deze zijn niet ongezond, wat betekent dat je er wel een aantal op een dag kunt geven. Als ik aan het werk ben en Nola komt voor aandacht, dan heb ik de perfecte oplossing. Koekje op de grond, je voet erop en laat haar (of hem) maar lekker moeite doen voor zijn delicatesse. Wat mij betreft is dit optimaal multitasken. Je kunt werken, je hond voorzien van een snack én even laten spelen. Let wel op, als je hond iedere vijf minuten voor je neus staat, dan raad ik natuurlijk niet aan om keer op keer een koekje tevoorschijn te toveren. 

3. Hondenspelletjes
Sinds kort heb ik een speciale hondenpuzzel aangeschaft. Voor een paar euro heb je een puzzel (klik hier voor de puzzel) met verschillende vakjes. Hierin kun je een brokje leggen. Met verschillende makkelijke en moeilijke vakjes houd je de hond gegarandeerd een tijdje zoet. Uiteraard zijn er meerdere varianten waardoor een hond zelfstandig kan spelen. Zo bestaan er touwen die je aan een meubel kunt vastmaken. Deze ga ik in ieder geval niet proberen. Ik zie het al voor me: een kleine hond die met het touw (en de koelkast) door het huis rent. Nee dankje..

Met bovenstaande tips heb ik de eerste periode thuis werken overleefd. Maar, wat voor mij werkt hoeft natuurlijk niet voor een ander te werken. Heb je zelf tips, laat het dan aan ons weten via Facebook of info@uittipslimburg.nl.


Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...