Skip to Content Skip to Index Page
Gratis diensten
Gratis diensten

Gratis diensten

Gratis diensten

Gratis, het universele toverwoord voor veel mensen in deze wereld. In deze vervelende tijd, waar de wereld toch een beetje op zijn kop staat, bieden veel organisaties de helpende hand. Een hele rits aan gratis diensten zijn de komende periode tijd beschikbaar gesteld. Een tijd waar we met ze allen veel meer thuis zitten dan mogelijk geliefd. Aangezien je mogelijk door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we een mooie selectie gratis diensten op een rijtje gezet.

FILMS EN SERIES
Veel aanbieders van films en series hebben voor de komende periode gratis diensten aangeboden. Van documentaires tot films voor kinderen.

 • Film 1: Klanten van Ziggo, KPN, Telfort en XS4ALL krijgen tot en met maandag 13 april gratis de tv-zender Film1 tot hun beschikking. Dit betekent dat Film1 première, Action, Family én drama gratis te bekijken zijn. Kanaal 101 t/m 104 zijn nu extra te bekijken voor Ziggo klanten. Voor KPN gaat het om kanaal 245 t/m 248.

 • Extra kinderzenders: Ziggo maakt voor haar klanten ook 8 verschillende kinderzenders tijdelijk gratis. Bij kanaal 3030 t/m 312 vindt je deze kinderzenders met onder andere Nick Toons & RTL telekids.

 • Cinetree: Tot en met 6 april kun je ook gratis films kijken bij het online filmplatform Cinetree. Op dit platform vind je voornamelijk films en documentaires met maatschappelijke thema’s. Je kunt je gratis periode activeren met de code ‘samenthuis’. Klik hier om naar de website te gaan.

 • NPO Start: Het aanbod gratis te bekijken films is bij NPO Start uitgebreid met tientallen Nederlandse films. Klik hier om een overzicht te zien van de beschikbare films.

 • International Documentary Filmfestival Amsterdam: De IDFA heeft driehonderd documentaires online geplaatst die je gratis en voor niets kunt bekijken. Tevens kun je voor een kleine bijdrage de filmmakers, distributeurs en de productie steunen door bepaalde specifieke video’s te bekijken.
  Klik hier om naar de website te gaan.

 • Gratis kinderseries: Bij Amazon Prime Video zijn tijdelijk allerlei kinderseries gratis te bekijken. Er is geen abonnement nodig voor deze dienst. Klik hier om naar de website te gaan.


BOEKEN

 • Scribd: De complete bibliotheek van Scribd is een maand lang gratis te bekijken. Miljoenen e-books, audioboeken en tijdschriftartikelen zijn voor de schappelijke prijs van 0 euro te lezen.
  Klik hier voor meer informatie.

 • Audible: Aanbieder van audioboeken Audible heeft voor kinderen van 0 tot 18 jaar audioboeken gratis beschikbaar gemaakt. Klik hier voor meer informatie.

SOFTWARE

 • Muziek maken: Nu alle concerten en festivals afgelast zijn is het leuk om te ontdekken of je zelf ook aanleg hebt voor het maken van muziek. MOOG en KORG hebben apps beschikbaar gemaakt waarmee je muziek kunt maken. Zo kun je de synthesizer Minimoog (model D) gratis downloaden in de appstore. Normaal gesproken betaal je hier €14,99 voor!

 • Karaoke: De Stingray karoake party app is in de appstore tot 18 april gratis te downloaden. Als je niet naar een concert kunt buiten de deur, dan zing je thuis maar de sterren van de hemel!

 • Vormgeven: Wil je liever creatief aan de slag? Programma’s van Adobe en Affinity waarmee je kunt vormgeven zijn ook tijdelijk gratis uit te proberen.

GAMES
Heel wat appontwikkelaars hebben hun spelletje voor de mobiele telefoon gratis gemaakt. Neem dus eens een kijkje in je appstore. Hoogstwaarschijnlijk zul je zien dat er nu een stuk meer spelletjes staan in de categorie ‘gratis’. Ben er echter snel bij, iedere appontwikkelaar bepaald zelf wanneer ze de app weer betaald maken.

CURSUSSEN
Het Nederlands e-learningplatform  Soofos biedt gratis cursussen voor Nederlanders die gedwongen thuis zitten. Zo kun je onder andere kiezen uit gratis cursussen van Photoshop, Microsoft Excel, Yoga en tekenen. Je inschrijven voor een online cursus kan tot 6 april. Deze cursus kun je vervolgens ook na deze datum afmaken.
Klik op de volgende link voor de gratis cursus.GRATIS SWIPEN
De ontzettend populaire datingapp Tinder laat gebruikers tot 30 april gratis wereldwijd swipen (passport functie). Dit betekent dat je nu niet hoeft te betalen om een gesprek aan te gaan met iemand buiten jouw omgeving of aan de andere kant van de wereld. Speeddaten met iemand in een ander continent kan nu dus heel gemakkelijk.

 

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...