Skip to Content Skip to Index Page
Kan later klusjes
Kan later klusjes

Kan later klusjes

Kan later klusjes

In ieder huishouden blijven wel eens werkzaamheden liggen. Wij noemen het even de ‘kan later klusjes’. Om het gemakkelijk te maken zijn er twee niveaus van zogenaamde ‘klusjes uitstelgedrag’. De klusjes die wekelijks terugkeren, je keer op keer tegenop kijkt, maar toch om welke reden dan ook uitvoert. En de klusjes die weken, maanden of zelfs jaren blijven liggen. Want ja, die kunnen later ook nog wel.

Iedereen, ja echt iedereen, maakt zich wel eens schuldig aan het uitstellen van bepaalde klusjes of werkzaamheden. We hebben met z’n allen toch wel iets beters te doen niet? De nieuwe aflevering van je favoriete serie moet nog gekeken worden, er moet worden schoongemaakt, we moeten bewegen en onze sociale media verdienen ook geregeld wat aandacht. En o ja, er moet natuurlijk tussendoor ook nog onder andere gewerkt of gestudeerd worden.

Nu Nederland massaal thuis zit dan, leek het ons leuk om een aantal klusjes op een rijtje te zetten waar we nu juist tijd voor over hebben. Zo gaan we ‘s avonds met een extra voldaan gevoel slapen.

1.De tuin bijwerken
Dat we met z’n allen gek zijn op The Lion King en Jungle Book betekent niet dat onze tuin er als een oerwoud moet uitzien. Even lekker de buitenlucht in is heerlijk als je het grootste gedeelte van de dag binnen zit. De zomer staat voor de deur, dus je tuin kan zomerklaar gemaakt worden.

2. De kledingkast opruimen
Als het goed is krijgen we steeds meer warme temperaturen op ons bordje. De winterkleding kan naar achter geschoven worden en de zomerkleding mag de blikvanger worden. Past dat leuke blousje nog en heb je nog genoeg korte broeken?

3. Snoeren wegwerken
Een groot deel van ons leven zitten velen tegenwoordig voor een scherm. Je doet je best om je huis zoveel mogelijk netjes te houden, maar die snoeren die rondslingeren doen pijn aan je ogen.

4. Rommelen op zolder
De zolder is natuurlijk ook een plek waar je door het jaar heen allerlei spullen neerlegt, maar niet altijd de motivatie hebt om het direct op te ruimen. Een dagje snuffelen op zolder is niet alleen goed om de boel op te ruimen, je komt misschien ook nog leuke spullen tegen!

5. Gaatjes in kleding dichtnaaien
De kinderen hebben door al het spelen nog wel eens een gaatje in hun kleding. Wellicht is dit het perfecte moment om deze extra ventilering dicht te naaien?


6. De ramen wassen
Het wassen van ramen is voor bijna niemand een favoriete schoonmaakklus. Als je de overbuurman niet meer kan zien lopen op straat, wordt het nu hoog tijd om je raam te voorzien van een schoonmaakbeurt.

7. De diepvries ontdooien
Op het moment dat je diepvries eruit ziet als een iglo, dan wordt het hoog tijd om deze kanjer te ontdooien (meestal 1x per jaar). Hoe doe je dit het meest effectief? Zet een pan met kokend water (met onderzetter) in je diepvries met een lekbak waar het water naartoe kan. Als het ijs weg is kun je de binnenkant schoonmaken en weer vullen met etenswaren.

8. Je computer opschonen
Op het bureaublad van je computer staat vaak een mooie afbeelding als achtergrond. Veel mensen kunnen deze afbeelding niet meer bekijken door de overdosis aan icoontjes en programma’s. Welke programma’s gebruik je nu écht dagelijks? Uiteraard kunnen alle mapjes geordend worden en kun je de virusscanner laten lopen. Zo is je computer binnen mum van tijd een stuk sneller!

9. Je baard scheren
Als je thuis zit dan gaat vaak de stijltang net iets minder vaak door de haren en blijft de pot gel op de douche staan. Op het moment dat je baard een eigen leven gaat leiden is het misschien tijd voor een scheerbeurt. Begrijp ons niet verkeerd, een lange baart kan ook mooi zijn ;)

10. Vul dit klusje zelf in
:)

Bovenstaande tien klusjes zijn natuurlijk met een klein overzicht van werkzaamheden die in en rondom het huis vaak blijven liggen. Hoeveel ‘kan later klusjes’ wil jij van je lijstje afstrepen?

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...