Skip to Content Skip to Index Page
Lang leve videobellen
Lang leve videobellen

Lang leve videobellen

Lang leven videobellen

We zitten nu al ruim drie weken thuis. Ik, en mijn kinderen. Hoewel we met z’n allen gewend zijn om  samen tussen vier muren te leven, maak ik toch allerlei rare bijzondere dingen mee met mijn kinderen.

Mijn zoon kreeg iedere maandag pianoles. Normaal komt de pianojuf bij ons thuis, maar nu geeft zij de lessen ook digitaal via beeldbellen. Zelfs huiswerkbegeleiding gaat digitaal. En de schoolexamens straks misschien ook. Hij had laatst een toelatingsgesprek voor de universiteit, ook via Skype! Geweldig dat zulke dingen op een creatieve manier gewoon door blijven gaan. Mijn dochter heeft het beeldbellen inmiddels ook uitgevonden. Zij heeft een vriendinnetje in Eindhoven. Helaas is dat net wat te ver weg om zomaar eventjes langs te gaan, zeker in deze tijd. Normaal spraken we af en maakten we er gelijk een gezellige dag van. Maar dat gaat nu even niet.. Ze mist al haar klasgenootjes en vriendinnetjes van school. Maar dat is nu ook al weer wat gemakkelijker gemaakt met allerlei apps zodat ze toch elkaar tekeningen, werkjes en video’s kunnen sturen. En vanaf volgende week gaan ze ook nog met Teams werken, dus dan wordt het nog leuker.

Maar dat ze haar vriendinnetje in Eindhoven al zo lang niet meer heeft gezien, daar werden beide meisjes wel erg verdrietig van. Dus kreeg ik het idee om ze een keer ’s avonds met elkaar via WhatsApp te laten videobellen, zodat ze even konden kletsen. Nou, dat hebben we geweten… Het werd niet alleen kletsen met elkaar, alle poppen en knuffels werden uit de kast getrokken en na een uur lag de hele slaapkamer overhoop en hadden ze een nieuwe manier van spelen uitgevonden!

Nu willen ze iedere dag ‘samen spelen’. Haha ja, dat is nu ook weer niet de bedoeling. Ben ik de hele dag mijn telefoon kwijt. Na uren videobellen is mijn haast bejaarde telefoon leeg en hangt die de rest van de dag aan de lader.

Blijf gezond en geniet van de digitale mogelijkheden!

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...