Skip to Content Skip to Index Page
Tijd voor bordspellen
Tijd voor bordspellen

Tijd voor bordspellen

Tijd voor bordspellen

Nu een groot deel van Nederland thuis zit moeten we creatief worden om onze vrije tijd op een zo leuk mogelijke manier in te vullen. Natuurlijk, de televisie en computer staat waarschijnlijk altijd voor je klaar. Maar even eerlijk, naar deze schermpjes hebben we de afgelopen jaren genoeg gekeken toch? Juist nu we min of meer met familie, vrienden, partner, kids of huisgenoten opgescheept zitten, moeten we het beste ervan maken. En vroeger, toen koude schotel nog warm was, was er één perfecte oplossing om je binnenshuis te vermaken. OER Hollandse bordspellen!

Vandaag even geen UitTipsLimburg, maar ThuisTipsLimburg. Speciaal voor jullie een mooi overzicht van de leukste bordspellen die veel gezinnen in Nederland nog wel ergens thuis in de kast hebben liggen. Pak een stofdoek, trek die kast open en laten we gezellig met een paar leuke bordspellen aan de slag gaan!


Mens erger je niet
We kennen het allemaal. In huis kunnen altijd de gemoederen een beetje oplopen en kleine irritaties ontstaan. Heel kort door de bocht is hier natuurlijk het perfecte bordspel voor. Mens erger je niet!
Dit klassieke bordspel kan gespeeld worden met maximaal 6 personen. Dit spel wordt aangeraden om vanaf 6 jaar te spelen, dus plezier voor de hele familie. Strategie, tactiek en een flinke dosis geluk omschrijven dit spel het beste. Aan jou de taak om goed te dobbelen, pionnen te verslaan en aan het einde van het spel tegen je teamgenoten te zeggen, mens erger je niet!

30 seconds
Nu we toch mogelijk een groot deel van de dag voor de buis gekluisterd zijn, krijgen we meer dan ooit mee wat er in de wereld gebeurd. 30 seconds test je kennis over allerlei alledaagse zaken. Dit spel speel je in tweetallen waarbij je, je raadt het niet, 30 seconden de tijd hebt om woorden te omschrijven zonder het woord daadwerkelijk te benoemen. De zandloper is je grootste vijand in dit leuke gezelschapsspel die ook nog eens harstikke goed is voor je hersenen. Heb je dit spel niet in huis? Geen probleem! Via de appstore van je smartphone kun je een gratis versie van dit leuke spel downloaden.

Monopoly
Monopoly, misschien wel het bekendste bordspel van Nederland. Met dit oer-Hollands bordspel ben je wel een groot deel van je dag zoet. Het heeft namelijk een speelduur tussen de 1,5 uur en ZES uur. Je agenda vrijmaken raden wij dus absoluut aan als je met dit 85 jaar oude bordspel aan de slag gaat. Speel het met maximaal 8 spelers. Je hebt drie belangrijke taken: de gevangenis ontwijken, zoveel mogelijk huisjes plaatsen en de rijkste persoon aan tafel worden!

Kaartspel
Misschien wel het meest multifunctionele spel ter wereld, het kaartspel. Met een simpel pakje kaarten kun je ontelbare verschillende spellen spelen. Pesten, hartenjagen of patience zijn bijvoorbeeld drie varianten waarmee je gezellig met familie, vrienden of alleen uren plezier van kan beleven. Voor de tovenaars onder ons is het natuurlijk ook de perfecte gelegenheid om je goochelkunsten uit de kast te trekken en toevallig die harten 7 te trekken die je overbuurman zojuist had gekozen. Wie begint met schudden?

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...