Skip to Content Skip to Index Page
Verhalen vanuit thuis
Verhalen vanuit thuis

Verhalen vanuit thuis

Verhalen vanuit thuis

Zoveel mogelijk thuis zitten ervaart natuurlijk iedereen op een andere manier. Met 'verhalen vanuit thuis' kijken we terug naar leuke verhalen over hoe mensen de afgelopen periode hebben ervaren. Vandaag het verhaal van Jenny Liedekerken. Net zoals veel gezinnen in Nederland is Jenny veelvuldig thuis en jongleert ze in de ene hand haar werk en aan de andere hand probeert ze zoon en dochter te behoeden van de ultieme vijand: verveling. Dit is hoe Jenny samen met haar kinderen de afgelopen weken ervaren heeft.

Zeker als je kinderen hebt is het leven nooit saai. Nadat gisteren onze premier Rutte de maatregelen nog eens wat scherper heeft gemaakt en het volk nog eens vermanend had toegesproken, werd zelfs ik toch wel een beetje ongerust. Want ja, tot 1 juni niet naar buiten, geen evenementen, dat is me nogal wat!

Eenmaal de afwasmachine aan het uitruimen, piekerend over het werk en of mijn dochter nu wel of niet ziek aan het worden was, hoorde ik snelle voetstapjes op de trap. De deur van de woonkamer vloog open en mijn dochter rende vol opwinding naar me toe. ‘Mama, mama’, riep ze. Ik dacht gelijk het ergste. Ze kwam voor me staan en stak haar handjes naar me uit. ‘Kijk! De nagellak is er vannacht niet van af gegaan! Hij zit er nog op, de meloennagellak van Bibi.’

Later op de dag wordt bekend dat de centrale examens worden geschrapt. Mijn tienerzoon, net wakker, roept blij: ‘Ha geweldig, dan ben ik al klaar’. Uh… wacht ff… Je moet wel nog schoolexamens maken! Ja nou, dat telt al bijna niet meer mee, vindt zoonlief. Hij ziet het al helemaal voor zich: vakantiiieeehhh…! Jaja, hij moet nog een beetje leren, maar dat is écht nog maar een beetje. Hij gaat heus wel slagen, wat zeur ik nou toch! Relax, mam! Hij start zijn laptop op en gaat gamen.

Heerlijk, zoals mijn kinderen mijn zorgen weten te relativeren. De nagellak van mijn dochter zit nog mooi op haar nageltjes: wat fijn! En dat schoolexamen, dat komt écht helemaal goed. Naast alle ellende en negativiteit laten zulke mooie momenten je weer even iets anders nadenken. 

Mensen, blijf gezond en pas goed op elkaar, dan kunnen we er weer snel met z’n allen op uit.

Liefs,

Jenny Liedekerken

Heb je zelf een bijzonder verhaal in deze periode waar we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Laat het ons weten op Facebook of via info@uittipslimburg.nl en wie weet ben jij de volgende die uitgelicht wordt. 

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...