Skip to Content Skip to Index Page
Wij gaan op berenjacht!
Wij gaan op berenjacht!

Wij gaan op berenjacht!

Wij gaan op berenjacht!

Kinderen op Berenjacht!

Pronken met andermans veren is niet mijn ding, dat ga ik dus ook hier niet doen. Het idee over de Berenjacht komt van mijn buurvrouw Kathleen, die in het dagelijks leven kleuterjuf is aan een school in het Belgische Beringen. Het is ook niet haar idee, maar ze was in mijn woonplaats een van degenen die het aanzwengelde. Dit is het verhaal.

Ze zit thuis met haar twee zoons. De oudste zit al weken zoet met boek en game in een hoek, maar de jongste is iets lastiger bezig te houden. Hij drumt een uurtje per dag – heel fijn 😉 – rijdt vervolgens met zijn crossfietsje door de straat – alleen! – en dan? Wat dan te doen in deze coronatijd?

Afgelopen zaterdagmiddag kwam hij aan mama vragen waar hij zich nou mee kon bezighouden. Kathleen stelde toen voor om op Berenjacht te gaan. Ze maakte daarvoor een bericht op Facebook waarin ze iedereen vroeg om deel te nemen. Aan buren, vrienden, en via hen vrienden van die vrienden werd gevraagd om achter een raam in huis met zicht op de straat een knuffel te posteren. Klein, groot, opvallend, verstopt in een hoekje. De reacties waren overweldigend.


Het is in ons dorp inmiddels een grote hit. Kinderen wandelen door de straat – het mag nog steeds, zeker in eigen omgeving - staan stil voor huizen en proberen een knuffel te detecteren. De vreugde die ontstaat als ze er eentje gevonden hebben, is prachtig om te zien. Een kinderhand is gauw gevuld.

Op diverse websites is inmiddels te zien dat het idee zich als een olievlek aan het verspreiden is. Berenjacht! Ook iets voor het dorp of de stad waar jij woont?

Happy hunting!

Lawrence Spierings

PS Er is ook een boek over. Ook een hit. Wij gaan op berenjacht van Michael Rosen en Helen Oxenbury.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...