Skip to Content Skip to Index Page
Langs parels van geluk in Roerdalen
Langs parels van geluk in Roerdalen

Langs parels van geluk in Roerdalen

Langs parels van geluk in Roerdalen

Langs parels van geluk in Roerdalen
Door Leandra Bisschops

Route (4 van 5 sterren)
Startpunt: parkeerplaats bij voetbalclub Oranje Blauw'15 in Posterholt.
Afstand: 47 kilometer.
Hoogteverschil: 200 meter.
Moeilijkheidsgraad: makkelijke route, maar grotendeels onverhard.
Bewegwijzering: knooppunten niet bewegwijzerd. Te fietsen op basis van gpx-bestand.

 

Op zoek naar geluk? Vertel!
In mijn zoektocht naar een nieuwe fietstocht voor deze rubriek stuitte ik op de geluksplekken van Roerdalen. De inwoners nomineerden tweehonderd plekken in de gemeente waarvan zij gelukkig worden. 26 daarvan zijn vervolgens aangewezen als verborgen parels van geluk. De VVV heeft een fietsroute gemaakt langs deze verborgen parels. Een van die geluksplekken is Nationaal Park de Meinweg en dat snap ik helemaal na deze rit.

Hoe vond je het?
Het is absoluut een prachtige route. Wel had de VVV er even bij mogen vermelden dat een groot deel van de route over onverharde paden en zandwegen gaat. Nietsvermoedend vertrok ik vanuit Posterholt op de racefiets in de richting van Vlodrop. Ik fietste tussen de weilanden en genoot van een prachtig uitzicht. Toen ik nog niet lang onderweg was, kreeg ik al snel de eerste gravelstrook voor mijn kiezen. De route bracht me langs Herkenbosch in de richting van Nationaal Park de Meinweg. En toen stond ik daar ineens midden in de natuur met mijn racefiets en witte schoenen in het zand… Als ik dit van tevoren had geweten, had ik mijn gravelfiets of mountainbike van stal gehaald.

Dat klinkt niet al te best.
Ideaal is anders inderdaad. Zo werd een lekker rondje door Midden-Limburg peddelen ineens een gratis techniektraining op mijn racefiets. Ondanks dat heb ik genoten van de rit. De route gaat van de gebaande paden af en trekt echt de natuur in. Je vindt hier naast de mooiste plekken van Roerdalen vooral rust en schoonheid. Ik baande me al rustig peddelend een weg door het mulle zand op de Meinweg en kreeg vervolgens aardig wat singletracks voor mijn kiezen. Ik verbaasde mezelf over mijn racefiets, maar ook over mijn eigen vaardigheden. We kunnen allebei meer dan ik had gedacht. Dat is toch weer mooi meegenomen!

En de route zelf?
Het is een mooie route, eentje die prima past bij het najaar. Wel heb ik de originele route van de VVV hier en daar een beetje moeten aanpassen, omdat niet alle paden begaanbaar waren. Zelfs met een gravelfiets of mountainbike zou dat niet gelukt zijn in verband met versperringen. Toch mocht dat de pret niet drukken. Het is de perfecte tijd van het jaar om lekker het bos en de natuur in te trekken. Er gaat niets boven een herfstachtige ontdekkingstocht. Ik heb enorm genoten van de krakende takjes, de vallende bladeren, de warme herfstkleuren, maar bovenal van de route.

En heb je geluk gevonden in Roerdalen?
Ja, absoluut! Nu word ik altijd al gelukkig van fietsen, maar deze route doet zijn naam echt eer aan. Ik weet niet of het aan het verrassingseffect lag, de mooie herfstachtige uitzichten, het lekkere ochtendzonnetje of de geluksplekken die ik tijdens deze rit passeerde, maar een ding kan ik zeggen: ik ging op zoek naar geluk in Roerdalen en dat heb ik gevonden!

Kijk voor meer fietsroutes met gpx op www.delimburger.nl/uitfietsen

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...