Skip to Content Skip to Index Page
Bij welke uitjes moet je reserveren?
Bij welke uitjes moet je reserveren?

Bij welke uitjes moet je reserveren?

Welke uitjes moet je nu reserveren en waar kun je nog wel spontaan heen?

We kunnen weer genieten van een lekker drankje op het terras of genieten van kunst in de musea. Maar even op de bonnefooi ergens heengaan, zoals voor corona, is er even niet meer bij. Welke uitjes moet je nu reserveren en waar kun je nog wel spontaan heen?

Terrassen en restaurants
Als je een drankje op het terras wilt doen, hoef je niet altijd te reserveren. Bekijk daarvoor altijd even de website van het café. Op veel plekken kun je in Nederland gewoon aanschuiven of je door een medewerker naar een plek laten leiden.

Voor restaurants geldt dat niet, daar moet je wel eerst online of telefonisch reserveren. Ook hanteren de meeste restaurants een bepaalde tijdsduur hoe lang je mag blijven. Dit wordt gedaan om toch zoveel mogelijk bezoekers de kans te geven een hapje te komen eten. Dit geldt ook voor restaurants op bijvoorbeeld een vakantiepark.

Zwembaden
Hetzelfde geldt ook voor een dagje zwemmen. Dat kan op de meeste plekken alleen met een reservering. Ook hier mag je maar beperkte tijd naar binnen. Check altijd de website van het zwembad om te zien welke veiligheidsmaatregelen zij hanteren.

Bij bijvoorbeeld de zwembaden op de vakantieparken van Landal GreenParks en Center Parcs moet je van tevoren reserveren. Sommige zwembaden vragen niet om een online reservering, maar hebben een teller op de website waarop je kunt zien hoeveel capaciteit er nog is.

Bioscopen, theaters, poppodia
Culturele centra mogen weer dertig bezoekers per zaal toestaan. Je mag alleen naar binnen met een online reservering. Tevens komt er hoogstwaarschijnlijk een checkgesprek. Hier wordt gevraagd of je gezond bent. Veel theaters hebben nu een aangepaste programmering die je kunt vinden op hun website.

Hetzelfde geldt voor bioscopen: veel filmreleases zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. Wel draaien er nog films die kort voor de sluiting van de bioscopen uitkwamen. Populaire films zoals Harry Potter en Grease worden eveneens bij veel bioscopen opnieuw getoond op het witte doek.

Pretparken, musea en dierentuinen
Om zoveel mogelijk contact tussen bezoekers en personeel te mijden, hebben dierenparken en pretparken hun kassa's gesloten. In plaats daarvan reserveer je nu online een ticket. De pretparken laten bovendien nog geen groepen toe. Alleen mensen die bij elkaar in huis wonen, mogen er samen naar toe.

Voor musea, dierenparken en pretparken geldt, in tegenstelling tot restaurants en cafés, niet dat er maximaal dertig bezoekers binnen mogen zijn. Bij musea is de maximale capaciteit berekend op het vloeroppervlakte, dus hoe groter het museum, hoe meer bezoekers zij kunnen ontvangen. Er geldt geen maximale verblijfsduur. Wel kies je een starttijd en vanaf dat moment mag je er zo lang blijven als je wilt.

Uiteraard is iedereen binnen de uitbranche vrij om eigen additionele veiligheidsmaatregelen te hanteren die niet in dit artikel staan. Heb je een leuk uitje op het oog? Kijk dan voor het vertrek altijd eerst naar de genomen maatregelen.
Of ben je er nog niet over uit welk uitje je wilt bezoeken? Neem dan een kijkje op www.uittipslimburg.nl voor inspiratie!

 

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...