Skip to Content Skip to Index Page
Wat er ook gebeurt, er klinkt muziek!

Wat er ook gebeurt, er klinkt muziek!

Olga Zuiderhoek heeft de leukste muziekverzameling van Nederland. Haar man, componist Willem Breuker (1944-2010), verzamelde allerlei soorten muziek. Via zijn collectie leerde zij hartverscheurende maar ook grappige liederen kennen. Liederen die haar hielpen de 20e eeuw beter te begrijpen. Toch is er ook veel dat ze niet kan begrijpen.

Olga vertelt haar verhaal aan de hand van liedjes die haar nooit in de steek lieten: van Louis Davids, Dirk Witte, Jean-Louis Pisuisse, Johnny & Jones, Ischa Meijer en Willem Wilmink. Soms zingt Olga ze zelf en anders zingt ze mee. Niet alle liedjes zijn bekend, op allemaal mogen we apetrots zijn. Zoals het liedje Wintertenen, luizen en eczeem waar de titel van deze voorstelling Wat er ook gebeurt… naar verwijst; een lied van haar beste vriend Ischa Meijer.

Olga Zuiderhoek (1946) is bekend van theater, film en tv. Bij het grote publiek is ze vooral bekend door haar glansrollen naast Kees Hulst en André van Duin in Het geheime dagboek van Hendrik Groen en naast Monic Hendrickx in Penoza.

Credits: 

  • Regie: Kees Prins
  • Dramaturgie: Liet Lenshoek
  • Samenwerking tekst: Tommie van Eck
  • Montage beelden: Peter Claassen
  • Spel: Olga Zuiderhoek

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...