Skip to Content Skip to Index Page
content page title

'Lèvesloop...en Trug'

Theater

Het verhaal speelt zich af in Noord-Limburg in oktober 1944-1945. Om het goed te kunnen vertellen, is door de makers gekozen voor een muziektheatervoorstelling op de buitenplaats van de locatie Maria Roepaen in Ottersum in oktober 2019. Het publiek zal veilig overdekt met een dekentje op de tribune kunnen zitten.
Het stuk start met de vier zussen Janssen. Ze zijn alle vier overleden en hebben afgesproken om 75 jaar na de tochten bij elkaar te komen in 2019 om terug te blikken naar toen, winter 1944-1945.

Ze hebben nog onbeantwoorde vragen en er zijn veel losse eindjes over die tochten. Daarvoor moeten ze nogmaals hun herinneringen doorleven en ontdekken ze waarheden die ze voorheen niet wisten. Hun herinneringen worden weergegeven door Limburgse acteurs en zangers/zangeressen en zijn verpakt met prachtige, soms ontroerende muziek maar ook met foto’s en film, dit om ook het verhaal over te brengen op de huidige generatie.
Het publiek moet het gevoel krijgen dat zij samen met de personages deze herinneringen delen, voelen en beleven.
De link naar nu, naar de verschrikkelijke verhalen van miljoenen mensen die, anno 2019, van huis en haard worden verdreven, die link moet zeker gelegd worden.
‘Lijden en bevrijden is tenslotte van alle tijden'.

Wilt u meedoen? Aanmelding via www.levesloop.nl/auditie. Auditiedagen 21-22 juni 2019 in Maria Roepaen.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...