Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Cloaca

Theater

Cloaca vertelt het verhaal van vier oude studievrienden die door omstandigheden worden herenigd. Oude tijden herleven, maar dit geluk duurt niet lang. Het toneelstuk legt bedorven relaties tussen mensen bloot. Vriendschap is 'een pakketje schroot, met een dun laagje chroom'. De middelbare mannen lijken maatschappelijk geslaagd, maar zijn hun integriteit, dromen en zichzelf onderweg kwijtgeraakt. Cloaca is een wrange komedie over grenzeloze ambitie, verraad, lafheid en ijskoude liefde. Het toneelstuk schetst een wrang portret van de hedendaagse samenleving.

Auteur Maria Goos is een gevierd Nederlandse auteur van succesvolle tv-series, toneelstukken en films als Pleidooi, Oud Geld, Volgens Robert, Familie, Leef!, La Famiglia. Haar werk won diverse prestigieuze prijzen. Maria Goos schrijft scherpzinnig en ze schept een glashelder beeld van de zwarte en enkele roze kanten in de hedendaagse maatschappij.

De regie van Cloaca is in handen van Joop Omloo. Zijn directe, confronterende en humorvolle benadering van de acteurs drukt een belangrijk en vruchtbaar stempel op zijn werk. Hij geeft het publiek en de spelers in elk stuk iets extra's mee.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje

Noteer deze alvast in je agenda De beste tips van onze redactie

Back to Top