Skip to Content Skip to Index Page
Jihad van Liefde

Jihad van Liefde

Een Belgische metrochauffeur verliest zijn grote liefde tijdens een terreuraanslag in de Brusselse metro, nu 4,5 jaar geleden. Zij is ook de moeder van hun kinderen. Zelf blijft hij hoopvol en inspireert hij anderen tot medemenselijkheid, terwijl hem zelf zoveel onrecht is aangedaan.  

Omdat jouw verhaal ook het mijne is. – Mohamed El Bachiri

De Meervaart, George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest brengen het indrukwekkende boek Jihad van Liefde van David Van Reybrouck naar het toneel. Een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt.

David Van Reybrouck tekende in Jihad van Liefde het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016. Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde.

Het boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan Mohameds liefde, verdriet en veerkracht. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening. Met Mohammed Azaay in de hoofdrol.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...