Skip to Content Skip to Index Page
Peachez

Peachez

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. De voorstelling is een theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman Peachez, een romance (2017) die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. Porgy Franssen speelt een professor op zekere leeftijd die al zijn leven lang leeft in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez, gespeeld door Maartje van de Wetering. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt. 

Franssen en Van de Wetering spelen met Peachez een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman.

Porgy Franssen (1957) studeerde in 1979 af aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien is hij werkzaam bij talloze theatergezelschappen en bij diverse televisie- en filmproducties als freelance acteur en regisseur. Met Peachez is het de derde keer dat Porgy werkzaam is bij Toneelgroep Maastricht. In 2017 speelde hij Bram Moszcowicz in De advocaat (regie Michel Sluysmans, tekst Ilja Leonard Pfeijffer) en in 2018 speelde hij Gloucester in King Lear (regie Servé Hermans, tekst William Shakespeare, bewerking Jibbe Willems).

Er zijn deze dag twee voorstellingen: om 16.00 uur en om 19.00 uur. Reserveren kan via de website: www.munttheater.nl/agenda.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...