Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Kanonnenvoer 8+

Theater

Wie vindt het niet geweldig om met gardes en lepels op potten en pannen te slaan? Een muzikaal slagwerkspektakel over een meesterchef in een tijd van oorlog. Een voorstelling voor jong én oud. Gebaseerd op het bekroonde jeugdboek: Hoe Tortot zijn vissenhart verloor. 

Een muzikaal slagwerkspektakel met gardes, potten en pannen. Een spannend, grappig en fantasierijk verhaal over hoe het hart van een stoere veldkok ontdooit door een onverwachte vriendschap. Zó ontroerend, dat zelfs vissen zouden gaan huilen.

Kok Tortot heeft in tijden van oorlog maar één doel: overleven. Als hij denkt dat zijn leger morgen gaat verliezen, loopt hij vandaag alvast over. Deze meesterchef, met een hart zo koud als een vis, zorgt vooral voor zichzelf. Totdat hij Halve George ontmoet, een gewonde soldatenjongen die in de vuurlinie bijna tot kanonnenvoer was vermorzeld. Tortot neemt deze vrolijke, jonge spraakwaterval ongewild op sleeptouw. Samen bluffen zij zich een fantasievolle weg door barre tijden.

Kanonnenvoer is smakelijk ‘theatervoer’ voor de hele familie van 8 tot 108 jaar. Inclusief muzikaal vuur- en slagwerk als kers op de taart. Gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor.

Credits
Spel: Gijs Nollen, Folmer Overdiep, Jessie Wilms e.a.
Regie: Lennart Monaster
Tekst: Benny Lindelauf

Foto: Hanneke Wetzer

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...