Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Ingepakt

Theater
In een hal van voormalig houthandel T. Mol speelt Theater Kleinkunst op 14 maart, 3 en 5 april haar nieuwe voorstelling ‘Ingepakt’. “Een voorstelling die gaat over de plastic soep waarin we dreigen te stikken. Wij kunnen het probleem niet oplossen, maar wel waarschuwen en mensen wakker schudden. Het is Vijf voor twaalf, de tijd dringt!”

Plastic Soep
“Het idee voor de voorstelling over de plastic soep komt van de acteurs zelf”, verteld Kitty Korebrits, regisseur van Theater Kleinkunst. “Ook onze acteurs zien wat er op dit moment in de wereld gebeurt, de overdaad aan plastic en hoe wij daar als consument mee omgaan.” Theater Kleinkunst schrijft elk jaar een nieuwe voorstelling. Samen met de acteurs wordt er gebrainstormd over het onderwerp en door middel van improvisatiespel ontstaat er een nieuwe voorstelling. Korebrits: “We maken geen gebruik van tekstboeken, onze voorstellingen komen uit het hart van onze acteurs.’

Unieke locatie
De voorstelling wordt gespeeld in de hal van voormalig houthandel T. Mol in Horst. “Deze industriële locatie past uitstekend bij de uitstraling van de voorstelling” zegt Bart van Bree, technisch eindverantwoordelijk voor de productie. De voormalig werkplaats is speciaal voor de voorstelling van binnen omgetoverd tot een professionele theaterlocatie. Van Bree: “De afgelopen tijd hebben we in de lege hal zelf een decor van recyclebaar materiaal gebouwd, ook dit doen we samen met de acteurs.” In het voorjaar wordt de hal verder ingericht met o.a. een professionele tribune en horecagelegenheid. Voor de technische realisatie wordt samengewerkt met professionele bedrijven waaronder NEP The Netherlands.

Theater Kleinkunst
Theater Kleinkunst is een theaterwerkplaats die werkt met acteurs met en zonder een verstandelijke beperking. Zij maakt al bijna 20 jaar artistiek verantwoorde producties voor een breed publiek, volop gebruik makend van de authentieke eigenschappen van haar acteurs, die door de pers en het publiek als een verrijking van het bestaande kunstaanbod worden gezien. Theater Kleinkunst is één van de kunstateliers van Gewoon Doen en speelde in het verleden al meerdere grote producties waaronder ‘Helden 1.0’, ‘’n Maatje Meer’, ‘Waskracht’ en ‘Bosopjepad’.

Green Leaf Award
Naast de openbare voorstellingen zal ‘Ingepakt’ ook worden gespeeld voor bedrijven en organisaties die duurzaam willen ondernemen en zich actief inzetten voor een beter milieu. Sandy Uytterhoeven, eigenaar van Gewoon Doen vertelt: “Eén van deze partners is de Gemeente Horst aan de Maas die in 2019 de European Green Leaf award wist te winnen.” Uytterhoeven is blij dat het onderwerp zo leeft binnen de gemeenschap en dat meerdere organisaties zich willen verbinden aan deze productie.

Tickets
‘Ingepakt’ wordt gespeeld op zaterdag 14 maart om 20:00 uur, vrijdag 3 april om 20:00 uur en zondag 5 april om 14:00 uur. Tickets zijn te koop op www.theaterkleinkunst.nl

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...