Skip to Content Skip to Index Page
Onder het Melkbos

Onder het Melkbos

Onder het Melkbos is de beroemde en bekroonde tekst van de Welshe schrijver Dylan Thomas. Sinds het verschijnen zo’n zeventig jaar geleden is het stuk onafgebroken in het theater opgevoerd, als hoorspel op de radio, in bewerkingen voor tv en zelfs als film. Recentelijk speelde het Britse National Theatre een succesvolle toneelversie op West End in Londen met in de hoofdrol acteur Michael Sheen, bekend van vele films en de hilarische, door de corona pandemie geïnspireerde BBC serie Staged (‘20-’22).

Onder het Melkbos kreeg in 2020, met de prachtige, frisse vertaling van taalkunstenaar Erik Bindervoet, een nieuwe impuls. De poëzie, het woordenspel en de humor van het origineel wordt in de fantasievolle regie van Maarten Elout versterkt door knap acteerwerk en minimaal decor. Het publiek wordt anderhalf uur lang blootgesteld aan een vuurwerkshow van personages, ervaringen en observaties, en aan een orgie van virtuoos taalgebruik, die samen een ware ode vormen aan literatuur, theater en de kracht der verbeelding.

Kleurrijke bewoners
Het stuk neemt je een etmaal mee naar een klein vissersdorp aan de kust, waar je een inkijkje krijgt in de levens en intriges van de kleurrijke bewoners. Een duo vertellers sleurt je mee in de maalstroom van hun dromen, angsten, eigenaardigheden, verlangens en geheimen, waardoor je ongemerkt een beetje van ze gaat houden.

De tientallen rollen in deze voorstelling worden gespeeld door slechts twee acteurs; Linda van Pesch-van Ginneken en Nico Meurs,

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...