Skip to Content Skip to Index Page
Toneelgroep Ambras speelt komedie 'Sssjt'

Toneelgroep Ambras speelt komedie 'Sssjt'

Toneelgroep Ambras is al meer dan vier decennia een begrip in de regio. Het robijnen jubileum vond eigenlijk al in 2021 plaats, maar door de coronapandemie kon het toen niet gevierd worden. Met de vrolijke jubileumvoorstelling ‘Sssjt’ speelt Ambras in op de actualiteit: een toneelgroep gaat na de coronapauze weer spelen, maar het blijkt toch niet zo makkelijk om de draad weer op te pakken. De repetitie loopt niet lekker en ook tijdens de uitvoering gaat er van alles mis. Niet in de laatste plaats door de moeizame persoonlijke verhoudingen tussen de acteurs. In dit stuk spelen sardientjes een opmerkelijke rol. Het geheel eindigt in een zeer verrassend slot.

De voorstelling ‘Sssjt’ staat onder regie van de bekende in Landgraaf opgegroeide theatermater Raymond Clement. Het is de eerste keer dat hij Toneelgroep Ambras regisseert. Zijn stijl en aanpak staan borg voor een avond vol humor en hilariteit. ‘Sssjt’ is van oorsprong een Engelse komedie met detitel ‘Noises off’ van de auteur Michel Frayn. Toneelgroep Ambras maakte hier haar eigen dialectbewerking van.

Na een paar omzwervingen langs diverse zalen heeft Toneelgroep Ambras vlak vóór de coronapandemie een nieuwe thuishaven gevonden in het Cultuurhuis aan de Veldstraat in Schaesberg. De jubileumproductie van Ambras gaat hier op zaterdag 18 maart in première. Daarna zijn er vier vervolgvoorstellingen. Kaartjes zijn te koop bij Kantoorboekhandel Funcken of online via website.

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Noteer deze alvast in je agenda Tips van onze redactie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...