Skip to Content Skip to Index Page
content page title

Toneelstuk 'Onze Pöl. Boer!’

Theater
Boerenzoon en theatermaker Thijs Lenders neemt je spelend en vertellend mee achter de schermen van de boerderij. De emoties rond vlees en melk! Welke waarden liggen er achter die emoties? Waar ligt de kracht van de gemeenschap, waar ligt de kracht van de eenling?

‘Onze Pöl. Boer!’ is een actueel drama over de levende praktijk van het boerengezin Delkers. Het gezin is in de greep van een belast verleden en de gedroomde toekomst. Een ‘clash’ van contrasten in cultuur- en natuuropvattingen. Daar doorheen speelt de eeuwige liefde zijn rol en eist zijn tol.

We volgen de trotse boer Pöl (Paul) in een worsteling met de wereld om hem heen. Een maand nadat zijn beoogde (buur-)vrouw Elsbeth, hun relatie heeft beëindigd. Dat gebeurt hem twee jaar voordat hij het bedrijf van zijn vader overneemt.
onze Pöl. Boer! is een moderne versie van Romeo en Julia in een boerensetting.

Kosten: Het Löss Theater werkt vanuit het idee van de geefeconomie. Uitvoeringen zijn op basis van vrije gave!

Ivm beperkt aantal plaatsen graag reserveren via: info@praesens.nl of 06-15689150 (op de dag van uitvoering, zondags, tot 12.00u.)

Uitnodiging tot nagesprek:

"Als de overheid doorgaat met dit beleid, worden boeren een zeldzaamheid"

Na de voorstelling wordt U uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over de gaande transitie. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Transitie).

Nu de overheid een klimaatakkoord heeft bereikt, kunnen we een duurzamere en meer soevereine voedselproductie ontwikkelen. Andere landbouwmethoden, die gezonder zijn en daarmee, qua 'waarachtige' kostprijs, vele malen goedkoper, zijn mogelijk!
Wat is uw mening hierover? We hopen op een vruchtbare dialoog tussen boeren, burgers, consumenten, voedselproducenten, beleidsmakers en grondeigenaren.

Wilt u een uitvoering organiseren op uw locatie?

‘ Onze Pöl. Boer! ‘ is een aangrijpend verhaal dat herkenning en ontroering oproept. Heeft u een groep van 20-30 mensen en een locatie: ‘Pöl’ komt naar u toe! Heeft u een geschikte locatie, een stal, een schuur, een afdak, een grote huiskamer en u wil daar 20-30 mensen ontvangen. Neem dan contact op met info@praesens.nl of 06-15689150

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top