Skip to Content Skip to Index Page
UitToppers van de week
UitToppers van de week

UitToppers van de week

UitToppers van de week

Bij de UitToppers van deze week bereiden we je alvast voor op de carnaval. Je kunt gaan lachen, gieren en brullen tijdens de buutte gala's. Maar ook als je niet van carnaval houdt, is er genoeg te doen! Scroll snel naar onder voor de UitToppers van de week!

1. Oeles Buuttegala

Dit jaar is het Oeles Buuttegala maar liefst op drie avonden! Met trots kan Vastelaovesgezelsjap d'n Oeles melden dat de winnaars van het Limburgs buuttekampioenschap van de jaren 2019 en 2020 aanwezig zullen zijn bij het Oeles Buuttegala. Kom nog een keer genieten van de buut ‘Frits Rits der kleermaker’ van Theo Nellen. Behalve de beste buuttes is er een muzikale act van Thei en Marij die dit jaar hun jubileum vieren!

Dinsdag 18 februari in ’t Witte Hoés in Tegelen.
Klik hier voor meer informatie.

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

2. De Limburger Vastelaovendconcert

Samen met de philharmonie zuidnederland maak je Spass en Plezeer tijdens deze Vastelaovend concerten in heel Limburg. Lach, sjoenkel en dans samen mee met een mix van bekende carnavalsliedjes én klassieke werken. Twee artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht zorgen voor de humoristische noot.

Dinsdag 18 februari bij Theater aan het Vrijthof in Maastricht.
Woensdag 19 februari bij de Maaspoort in Venlo.
Vrijdag 21 februari bij TheaterHotel de Oranjerie in
Roermond.
Zaterdag 22 februari bij Schouwburg de Domijnen in Sittard.
Klik hier voor meer informatie.

3. Buutte Gala Leudal

Zonder buutte geen carnaval. Er is dan ook geen betere manier om in de juiste carnavalsstemming te komen, als om met familie en vrienden naar het Buutte Gala Leudal te gaan. Ook hier zijn weer de bekende Limburgse kampioenen aanwezig om jullie te vermaken met de beste buuttes. Maar ook Fer Naus zal zijn opwachting maken als Fer Flinstone. Behalve dat je krom zult liggen van het lachen kun je ook nog genieten van caranavalsmuziek.  

Vrijdag 21 februari en zaterdag 22 februari bij de Bombardon in Heythuysen.
Klik hier voor meer informatie.

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

4. Mutti (Angela Merkel, een wereldvrouw)

Bijna iedereen kent haar wel: de bondskanselier van Duitsland, Angela Merkel. Een wereldvrouw. Maar ze is ook Mutti. En een niet te peilen, ontoegankelijke vrouw, dat zou Angela Merkel zijn. Maar vanavond ontvangt ze je allerhartelijkst, wil ze haar geheime gedachten met je delen. Maar psst… niet doorvertellen, hé… En kijk uit voor de paparazzi! Alleen dan kom je erachter waarom ze niet van die hoge duikplank durfde.

Donderdag 20 februari bij het Pesthuyspodium in Maastricht.
Klik hier voor meer informatie.

5. Wiskundige kunst

Wat hebben wiskunde en kunst met elkaar gemeen? Meer dan je denkt!  Wat dacht je van het perspectief? Of kijk eens naar de fascinerende kunstwerken van de bekende Nederlandse kunstenaar M.C. Escher, waarin ieder vlak wiskundig en vooral geraffineerd overloopt in het volgende. Tijdens deze lezing kom je alles te weten over wiskunde in de kunst.

Dinsdag 18 februari bij ’t Paradies in Roermond.
Klik hier voor meer informatie.

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...