Skip to Content Skip to Index Page
UitToppers van de week
UitToppers van de week

UitToppers van de week

UitToppers van de week

Het is vandaag Blue Monday. Zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar. Nou, zo negatief willen wij deze week niet insteken. Heel Limburg kleurt in een mum van tijd in rood, geel en groen. En ook voor de Carnaval is er genoeg te doen in deze mooie provincie. Niet sip binnen zitten maar lekker erop uit. Dit zijn de UitToppers van deze week. Veel plezier!

1. Leonard Cohen

Jong en oud, iedereen is wel eens in aanraking gekomen met dichter en zanger Leonard Cohen (1934-2016). In de film over het groene Moerasmonster Shrek is het nummer Hallelujah haast niet weg te denken. Cohen was een bijzondere artiest die tijdens deze luisteravond nog een keer in het zonnetje wordt gezet. Luister naar zijn mooiste nummers en kom tussendoor meer te weten over het leven van Cohen.

Dinsdag 21 januari, Sjevermethoes in Kerkrade
Klik hier voor meer informatie

2. Vergeten dieren en verloren zaken

Een t-rex, dodo of Veliciraptor. Dieren die zijn vergeten maar toch echt héél lang geleden op onze aardbol hebben gelopen. Bij vergeten dieren en verloren zaken wordt een gek verhaal verteld aan de hand van fantastisch gemaakte poppen. Een magische schuimrubberen wereld van Duda Paiva Company. Deze fascinerende voorstelling voor kinderen mag je niet missen!

Woensdag 22 januari, ECI Cultuurfabriek in Roermond
Klik hier voor meer informatie

3. Massaal vogels tellen

1,2,3,4,5, 100 vogels. De Nationale Tuinvogeltelling staat weer op de planning. Ieder balkon, tuin of parkje heeft ze wel, vogels. Ieder jaar tellen we massaal welke soort vogels onze huizen en tuinen gebruiken als verblijfplaats. Bij deze cursus, voor jong en oud, leer je vogels kennen en behoor je gegarandeerd bij één van de toppers bij de Nationale tuinvogeltelling.

Donderdag 23 januari, IVN gebouw in Helden
Klik hier voor meer informatie

4. Showponies

Een veganistisch zwanenmeerballet en een depressieve nar. Huh? Met Showponies wist Alex Klaasen met veel succes het genre revue een nieuw leven in te blazen en er tegelijkertijd een eigentijdse invulling aan te geven: Revue 2.0. Je voelt ‘m al aankomen. Een vervolg kon niet uitblijven. Een avond vol verkleedpartijen en dubbele bodems. Niets is wat het lijkt.

Donderdag 23 januari, Theater aan het Vrijthof in Maastricht
Klik hier voor meer informatie

5. Op zoek naar Utopia

Het Franz Pfanner Huis in Arcen bestaat 20 jaar en pakt uit ! De oude kapel werd, na jarenlang als onder meer smederij gediend te hebben, in 2000 gerenoveerd en ingericht als een unieke moderne tentoonstellings- en concertruimte. In het eerste jubileumconcert zingt de veelzijdige sopraan Fenna Ograjensek onder begeleiding van saxofonist Jos Dobbelstein en Carlo Plaum op accordeon. Een muzikaal hoogstandje in Arcen!

Zondag 26 januari, Franz Pfanner huis in Arcen
Klik hier voor meer informatie

Jouw uitje op UitTipsLimburg.nl?

Plaats nu je uitje
Back to Top
Laden...